Vakantie huis Vrouwenpolder, Dorpsdijk 67 a

ZIEN & DOENAan de voet van de Oosterscheldekering ligt het dijkdorp Vrouwenpolder. Het ligt midden tussen de Noordzee en het Veerse Meer en het grenst aan natuurpark Oranjezon. Vrouwenpolder ligt aan de doorgaande N57 waardoor het een prima uitvalsbasis is voor een bezoek aan het historische stadje Veere, Domburg, Middelburg of havenstad Vlissingen.

Geniet van het moois dat Zeeland te bieden heeft. Een actieve dag op het water of luieren op het strand. Fietsen langs de Walcherse kust of de historie van Zeeland onderzoeken in een van de musea.

Walcheren heeft het allemaal: zee, strand en natuur, cultuur en historie, steden en dorpjes, musea en attracties. Te veel om op te noemen! Maar laten we toch ergens beginnen. Als men aan Vrouwenpolder denkt, denken de meeste mensen eerst aan de zee. Vrouwenpolder is dan ook zeer geliefd vanwege de mooie brede stranden waar plek genoeg is voor elke water- en strandliefhebber, vliegeraars en kitesurfers hebben hier hun eigen hotspot. Vrouwenpolder heeft ook een aantal prachtige duiklocaties. Geen waterliefhebber, fietsen of wandelen langs het strand of door de duinen kan natuurlijk ook.

 

Tussen het dorp en de Oosterscheldekering in, ligt Deltapark Neeltje Jans. Het attractiepark laat onder meer alles over de Deltawerken zien. Je kunt ook zelf de windkracht ervaren die de Zeeuwen hebben gevoeld tijdens de Watersnoodramp in 1953. Of spetteren in de waterspeelplaats of Aquasplash.

Vrouwenpolder ligt tegen het 400 hectare grote duingebied Oranjezon. Dit natuurgebied deed ooit dienst als waterwingebied, voor de drinkwatervoorziening op Walcheren.
Op 500 meter afstand vindt u het Veerse Meer. De plek voor watersporters, maar ook de plek om tot rust te komen.

In de zomermaanden is er iedere woensdag een toeristische markt in het centrum van Vrouwenpolder. Het seizoen wordt altijd traditioneel ingeluid met de Vrouwenpolderse Dagen. Drie dagen met muziek, markt en elke avond feest in de grote tent op het dorp.

 

Voor meer activiteiten en bezienswaardigheden in de omgeving kunt u terecht op de website van Gastvrij Vrouwenpolder.